Sublimering

På Print Union kan företagskunder beställa professionellt sublimationstryck på bomull och många andra tyger! Vi erbjuder klädmärkning med innovativa och beprövade tekniker som gör att vi kan skapa design med högt estetiskt värde och hållbarhet.

Så hur funkar sublimering?

Tja, sublimeringsutskrift använder värme för att i huvudsak sammanföra bläck och tyg som en. Först skrivs en design ut på specialpapper. Bläcken som används förvandlas till gas när de bringas under värme, kombineras sedan med tyget och trycks permanent på tyget. Effekterna är permanenta och mindre benägna att blekna, eftersom bläcket är inbäddat i tyget eller underlaget istället för att bara lägga sig ovanpå som ett vanligt tryck.

Processen är nästan som en tatuering men istället din hud är det för en produkt du valt.

Resultatet är en permanent fullfärgsbild som inte spricker, skalar eller tvättas bort från underlaget. Processen gör att bläcket kan gå från fast till gas utan att bli vätska, lite som torris. Omvandlingen initieras av värme och styrs av tryck.

Denna snabba och effektiva metod av digitaltryck lyckas med mindre seriebeställningar och projekt som fokuserar på detaljer. Sublimerad tryckning kallas också ,,övertryck på hela ytan’’ eftersom det tillåter att välja ett mönster som kan genomgå från söm till söm.