Hållbar utveckling

Det är sant att serigrafi - som alla industriella processer - förbrukar energi, kräver råvaror och producerar avfall. Det finns dock ett stort utrymme för att begränsa effekten av denna process och se till att den genomförs på ett mer ansvarsfullt och hållbart sätt.

  • Vi strävar alltid efter att följa våra egna interna standarder och lokala regler, beroende på vilket som är högre.
  • Över 50 % av vår produktion är baserad på vatten eller hybridbas vilket är mycket mer miljövänligt.
  • I vår serigrafiprocess installerade vi en avancerad automatisk maskin för att rengöra våra skärmar och avloppsvattenreningssystem. På detta sätt samlas det vatten som behövs för processen noggrant upp, rengörs och återanvänds.
  • Vi använder en skadad klädsel och tryckfel för provtryck och i slutet som trasor för städning.
  • Vår nya exponeringsenhet drivs av LED-lampor, vilket minskar skärmens förberedelsetid och minskar mängden energi som används.
  • Vi planerar att köpa och installera en solcellsanläggning för att få ut det mesta av förnybara energikällor.
  • Vi rekommenderar ekologiska modemärken som finns tillgängliga i vårt företag.
All produktion av Stanley & Stella är certifierad av olika oberoende organ och standarder. Varje certifikat visar att de arbetar för att bygga hälsosamma miljöpraxis och större respekt för planeten i varje steg av produktionen. Stanley & Stella använder endast miljövänliga material som certifierad ekologisk bomull och återvunnen polyester (från PET-flaskor).

Stanley & Stella använder endast miljövänliga material som certifierad ekologisk bomull och återvunnen polyester (från PET-flaskor).

Ekologisk bomull kommer från frön som inte är genetiskt modifierade (icke-GMO) och odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller gödningsmedel.